تاثیر تغذیه در میگرن

eat01

چاپ

میگرن یکی از علل سردرد است. بیشتر کسانی که به میگرن دچار هستند، دچار حمله‌های پی در پی سردرد برای مدت چندین سال می‌باشند.

توصیه‌ هایی برای افراد مبتلا به میگرن

از مصرف قند های تخلیص شده خودداری کنید حتی مقادیر کم.  میوه‌ های تازه مصرف کنید و یک رژیم متعادل از غذاهای طبیعی حاوی میوه مصرف کنید. هر سه ساعت غذا بخورید. ۶ وعده کوچک در روز به جای ۳ وعده مصرف کنید. میان‌وعده‌ هایی از غذا های سالم در بین روز مصرف کنید

مواد غذایی و تشدید میگرن

شکلات و قهوه: در مطالعات اخیر اثر شکلات در ایجاد سردرد رد شده است. کافئین موجود در شکلات، عامل اصلی ایجاد سردرد نیست بلکه وجود آمین‌ ها عامل اصلی ایجاد میگرن است. خطر نسبی ابتلا به سردرد در افرادی که ۲۴۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف می‌کنند (۴ تا ۵ فنجان قهوه یا چای)، برای مردان ۳/۱ و برای زنان ۲/۱ برابر است. بنابراین، مصرف قهوه اثری در کنترل سردرد ندارد.

آمین‌ ها: تیرامین که ترکیبی شبیه اسید آمینه است باعث بروز میگرن می‌شود. البته حساسیت به تیرامین به مقدار مصرف و وجود سایر عوامل موثر در میگرن بستگی دارد.

غذاهای حاوی تیرامین عبارتند از: مشروبات الکلی، نان‌ها، غذاهای تخمیری، سس‌ های خامه‌ای، سوسیس، گوشت‌ های کنسروی، ماهی خشک، پنیر مانده، کیک‌ های تازه، پیاز، آجیل ، آواکادو ، موز.

آسپارتام: آسپارتام شیرین‌کننده مصنوعی است و می‌تواند باعث بروز سردرد در برخی افراد شود. با این حال تجربیات شخصی از نتایج علمی متفاوت است. اگر استفاده از شیرین‌کننده‌ های مصنوعی باعث سردرد شما می‌شود، از مصرف غذاهای بدون قند و دارای شیرین‌کننده مصنوعی اجتناب کنید.

غذاهای مفید در میگرن

مرغ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای کم چرب و غنی از پروتئین هستند. مصرف غذا های پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمی شود. گمان می رود که کمبود میزان قندخون از جمله عوامل میگرن است. غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعده های حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است.

سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور میوه هایی هستند که مصرف آن ها موجب افزایش منظم قند خون می شود. این میوه ها میان وعده های غذایی بسیار خوبی برای حفظ و کنترل قند خون هستند.

حلیم جو، نان چاو دار و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز،عدس سبز و قرمز، نخود و لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون کمک می کنند. این غذاها منابع خوب کربوهیدرات بوده و حبوبات نیز منابع خوب پروتئین هستند.

منبع: ویکی پدیا , نامه نیوز , سیمرغ

 

دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
آدرس : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، مجتمع پزشکی قصر، طبقه زیرزمین