علل سندروم تونل کارپال( مچ دست)

100925479632

چاپ

تونل کارپال، لوله ای در مچ است که عصب میانی در آن قرار دارد . این عصب به انگشت شست و قسمتی از کف دست که منتهی به این انگشت می شود، انگشت اشاره، انگشت میانی و نیمی از انگشت سوم حس می دهد. وقتی مچ دست در حالت بدی قرار بگیرد، فضای کافی برای عصب مدیان وجود ندارد و به این عصب فشار وارد می شود. همچنین وقتی این لوله ملتهب شود و آسیب ببیند، به عصب هم صدمه وارد می آید که باعث سوزش و خارش، کرخ و بی حس شدن، ضعف یا درد در انگشت ها می شود.

در سندروم تونل کارپال، فشار بیش از حد به عصب مدیان دست وارد شده است. این عصب در مچ دست واقع شده است و حس و حرکت را به بخش هایی از دست می دهد. این عصب به انگشت شست، سبابه و انگشت وسطی عصب دهی می کند.منطقه ای در مچ دست که عصب مدین وارد می شود، تونل کارپال نام دارد.

این تونل به طور طبیعی تنگ می باشد و در نتیجه هر گونه ورم در عصب این منطقه می تواند منجر به ایجاد درد و بی حسی و سوزن سوزن شدن و یا احساس ضعف در آن شود. به این وضعیت سندروم تونل کارپال گفته می شود. این بیماری در بین افرادی که بیشتر با دست کار می کنند شایع می باشد.

علل سندروم تونل کارپال

یکی از علل مهم بروز سندروم تونل کارپال، نوع شغل افراد می باشد. افرادی که خیلی با کامپیوتر کار می کنند، روزانه خیلی تایپ می کنند و یا از موس استفاده می کنند (استفاده نادرست از کیبورد و موس موجب بروز این عارضه در مچ دست می شود) و یا مجبور هستند در محیط کار حرکات تکراری انجام دهند (مثلا در حین کارهای تولیدی مجبور به استفاده بیش از حد دست خود هستند) و یا به صورت مدام به نواختن آلات موسیقی اشتغال دارند، خانم های خانه دار، نجاران، تصویرگران، کارگران، قصاب ها و مکانیک های خودرو و رانندگان ماشین های سنگین بیشتر در معرض ابتلا به این سندورم می باشند.

منبع : امید ریهب

 

دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
آدرس : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، مجتمع پزشکی قصر، طبقه زیرزمین