یوگا برای دیسک کمر

Yoga

چاپ

 

دیسک کمر بیماری افراد میان‌سال است . شایع ترین سن ابتلا به دیسک کمری دهه سوم و چهارم است. در بسیاری از موارد قبل از تشدید کمردرد بیمار ماه ها یا حتی سال ها دوره های کمردرد و سپس بهبود نسبی علائم را تجربه می کند.

علائم دیسک کمر

دیسک کمر می‌تواند باعث ایجاد کمردرد یا درد اندام تحتانی بشود گاهی از اوقات دیسک کمر تنها با درداندام تحتانی بروز می کند . درد اندام‌های تحتانی می‌تواند یک طرف یا دوطرفه باشد . درد در اندام های تحتانی می‌تواند همراه با کمر درد یا بدون کمر درد باشد .

در اکثر موارد کمردرد حالت مواج دارد و با استراحت و درمان طبی برطرف می شود. درد دیسک کمری از نوع درد مکانیکی است . یعنی درد با فعالیت سنگین ، خم و راست شدن مکرر ، چرخش کمری یا بلند کردن بار سنگین تشدید می شود. درد  دیسک کمر معمولاً در ناحیه تحتانی کمر شروع و به ناحیه ساکروایلیاک و گاهی تا پشت ران تیر می کشد.

باید توجه داشت کمردرد تنها در اثر بیماری دیسک کمر نیست . نواحی دیگری از ستون فقرات شامل مفاصل فاست ها ، لیگامان های طولی و پریوست مهره ها می توانند منشأ کمردرد و پشت ران باشند.

از طرف دیگر دردهایی که در اثر پارگی دیسک کمر ایجاد می‌شود و به اندام‌های تحتانی تیر می‌کشد اصطلاحاً درد رادیکولر نامیده می‌شود . درد رادیکولر معمولاً به زیر زانو انتشار می یابد و در مسیر یک یا چند درماتوم سیر می‌کند .

در سابقه  بیماران  مبتلا به دیسک کمر معمولاً کمردرد تکرار شونده با انتشار به ناحیه باسن وجود دارد .این در معمولاً با خم شدن بیمار به طور ناگهانی تشدید می شود و بعد از یک دوره کوتاه استراحت و درمان طبی بهبود می یابد . درد اندام تحتانی که معمولاً شدیدتر از درد کمری است مجدداً بروز می کند.

درد رادیکولر به علت فشار بر ریشه عصبی ناشی از پارگی دیسک کمر منجر به درد اندام‌های تحتانی که معمولاً از درد کمری شدیدتر است می شود. در مواردی که درد کمری از درد اندام‌های تحتانی بیشتر باشد در تشخیص فتق دیسک کمر باید شک نمود.

women-with-yoga

یوگا برای دیسک کمر

تکنیک های تنفس صحیح و حالات بدن در یوگا و آرامش عمیق ناشی از آن ممکن است عملکرد کمر و علائم و درد را درافراد مبتلا به دیسک کمر و کمردرد تا حدی کاهش دهد. با این حال بعضی از حرکات یوگا می تواند علائم  دیسک کمر را بدتر کند پس از حرکت هایی که سبب درد شما می شوند بپرهیزید.

در مرکزجامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین  روش ها برای درمان مبتلایان به دیسک کمر استفاده می شود

  • آشنایی بیشتر….

جهت آشنایی بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید

مطالعه مقاله روش های جدید درمان دیسک کمر
مطالعه مقاله مراقبت از دیسک کمر
مطالعه مقاله دیسک کمر در جوانان

منبع : دکتر اسحاقی   پزشک شما

 

دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
آدرس : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، مجتمع پزشکی قصر، طبقه زیرزمین