• تعویض مفصل زانو    :   در مواقعی که به علت آسیب های زانو این مفصل تخریب شده است، دردهای شدیدی در آن ایجاد میشود که ممکن است فرد را حتی از فعالیت های ...
  • آشتایی با رباط صلیبی زانو    :   رباط صلیبی قدامی زانو یکی از چهار رباط مهم برای پایداری زانو و حرکت مناسب آن است  رباط صلیبی قدامی به شکل ذوزنقه‌ای در میان ...
  • تاثیر تغذیه بر درد زانو    :   تاثیر تغذیه بر درد زانو درد زانو یکی از دردهای آشنایی است که این روزها پیر و جوان ندارد و تقریبا بسیاری از مردم و ...
  • علت پارگی منسیک مفصل زانو    :   پارگی ناگهانی منیسک معمولا در حین ورزش ایجاد میشود. حرکاتی مانند چرخش تنه روی زانوی خم شده که موجب میشود ران روی ساق بچرخد و یا تکل ...
  • انواع رباط زانو    :   رباط  : رباط ها نوارهای بافتی بسیار محکمی هستند که دو سر آنها به استخوان های دو طرف مفصل متصل میشود و وظیفه آنها اینست که از ...
  • درمان تنگی کانال نخاعی    :   اکثریت این بیماران را می توان با درمان های فیزیکی و غیر جراحی مانند فیزیوتراپی و لیزر تراپی درمان نمود. داروهای ضدالتهابی نیز در جهت کاهش درد و ...
  • هومیوپاتی چیست

    در مورد اینکه داروهای هومیوپاتی چگونه عمل می کنند و مکانیسم درمان چیست نظرات بسیاری وجود دارد. در این نوشتار سعی شده است تا به غالب این تئوری ها همراه تمثیلاتی پرداخته شود. داروی هومیوپاتی خود در حقیقت توانایی ایجاد بیماری را دارد. به طوری که برای پی بردن به خواص دارویی آن بایستی عده ای آن را داوطلبانه به مقادیر زیاد استفاده کنند تا بروز حالات و علائم بالینی به دقت بررسی شود.

    عملکرد داروهای هومیوپاتی در درمان بیماری ها

    برای نمونه با مصرف داروی هومیوپاتی قهوه علائم بی خوابی، عصبی شدن، حساس بودن به درد و ناملایمتی … در فرد ایجاد می شود (البته موقت بوده و بعد از چند روز فرد خود به خود به حالت اولیه باز می گردد) بدین ترتیب خصوصیات داروی هومیوپاتی (قهوه) ثبت می شود.( اثبات دارویی). حال اگربیماری داشته باشیم که مشکل بی خوابی به همراه عصبی بودن (با جزییات شبیه اثبات دارویی قهوه) داشته باشد در آن صورت مصرف مقدار کمی از این دارو بیمار را درمان می کند. آنچه در عمل رخ می دهد تحریک سیستم ایمنی و حیاتی بیمار است (مانند آنچه در واکسیناسیون رخ می دهد).

    بیماری در واقع اثر بر هم کنش عامل بیماری زا (میکروب- شوک روحی و عاطفی- مواد غذایی مضر- شرایط بد زندگی …) با موجود زنده (بیمار) می باشد. بدین ترتیب در ایجاد بیماری هر دو عامل دخیلند به گونه ای که اثر گذاری بر هر یک از آن ها می تواند منجر به درمان (و یا احیاناً وخامت بیماری) شود.

    در پزشکی کلاسیک اصل برنابودی عامل بیماری زاست. این امر در صورت تحقق می تواند منجر به بهبودی کامل شود چیزی که در درمان بیماری های عفونی (باکتری ها) توسط آنتی بیوتیک ها شاهد آن هستیم. اما این شیوه عملاً محدودیت های فراوان دارد چرا که نه تنها برای بیماری های ویروسی درمان مؤثری وجود ندارد (هپاتیت، ایدز …) بلکه اصولاً اکثریت بیماری های مزمن عامل بیماری زا قابل شناسایی نبوده یا نمی توان آن را نابود کرد. در نتیجه با از بین بردن علایم بیماری سعی در کنترل بیماری می شود.

    در هومیوپاتی قسمت دوم بیماری اهمیت می یابد یعنی فرد بیمار و اعتقاد بر این است که سیستم حیاتی بیمار (ایمنی و…) قدرت ذاتی حل بیماری را دارد، اما در اثر شوک ناشی از عامل بیماری زا به درستی عمل نمی کند. بنابراین با تنظیم مجدد آن می توان بر بیماری غلبه کرد و این امر در هومیوپاتی با تحریکی مشابه بیماری اعمال می شود و به عبارتی بدن هوشیار می شود.

    بیماری از دیدگاه هومیوپاتی

    بیماری از دیدگاه هومیوپاتی چیزی نیست جز توهم بدن نسبت به شرایط بیماری یعنی بدن نمی تواند به درستی اشکال را تشخیص بدهد. شهری را در نظر بگیرید که دچار حمله دشمن شده (شروع بیماری حاد) در ابتدا نیروهای دفاعی شهر به درستی عمل می کنند. اگر این دفاع کامل و درست باشد خطر حمله رفع خواهد شد (بهبودی بعد از یک بیماری حاد همچون سرماخوردگی- ضرب دیدگی …) اما اگر دفاع شهر کامل نباشد و یا به هر شکل ضعیف تر از دشمن باشد شهر به اشغال در خواهد آمد، در این حال عدم هماهنگی و انسجام نیروها باعث تحلیل رفتن ساکنین شهر می شود (بیماری مزمن، یعنی بیماری که به خودی خود بهبود نمی یابد). در این حال دو راه برای نجات شهر (استفاده از حمله ی هوایی و بمباران شهر و احیاناً رساندن آذوقه به اهالی (پزشکی کلاسیک با داروهای شیمیایی عمل می کنند) وجود دارد. اگر فرض بر این بگیریم که بمباران ها بسیار دقیق باشد (انتخاب صحیح داروی شیمیایی)، در بهترین حالت علاوه بر نابودی دشمن کل شهر یا اکثر آن ویران می شود و تمام تأسیسات حیاتی شهر آسیب می بیند و هر گونه دفاع داخلی سخت می گردد.

    اگر چه در عمل هیچگاه از این طریق تمام نیروهای دشمن از بین نمی روند و هر بار با قطع بمباران تجدید قوا می کنند (برگشت بیماری بعد از هر بار قطع داروی شیمیایی). از طرف دیگر اگر هم موفق به نابودی کامل دشمن شویم و فرض کنیم آسیب های شهر هم غیر قابل جبران نباشد در نهایت چون نقطه ضعف های شهر جهت نفوذ دشمن هنوز وجود دارد (استعداد ژنتیکی یا اکتسابی ابتلا به بیماری) لذا همواره این شهر در معرض خطر دشمن قرار دارد و دیر یا زود دوباره اشغال می شود (عود مجدد بیماری).

    روش دوم فرستادن یک عده افراد زبده به شهر است که این افراد نقاط ضعف شهر و همچنین دشمن را به خوبی می دانند همچون خود دشمن (هومیوپاتی). این افراد با آگاهی دادن به نیروهای دفاعی شهر و بازسازی آن ها در یک نبرد داخلی و تنها با کمک امکانات داخل شهر بر دشمن فایق می آیند. در این روش در صورت خبره بودن و آگاه بودن آن ها از شرایط موجود (انتخاب صحیح داروی هومیوپاتی بر اساس علایم بیماری) دشمن نابود شده بدون آنکه شهر (سیستم حیاتی فرد) آسیب ببیند و در عین حال با شناسایی و ترمیم نقاط ضعف آن شهر عملاً راه نفوذهای بعدی گرفته می شود. این تشبیه ساده می تواند در درک نحوه ی عمل هومیوپاتی و مقایسه ی آن با طب کلاسیک راه گشا باشد.

    در دیدگاه هومیوپاتی کل سیستم حیاتی فرد توسط  یک نیروی حیاتی حفظ می شود (وایتال فورس). سیستم ایمنی (آنگونه که پزشکی کلاسیک در نظر دارد) تنها قسمتی از این نیروی حیاتیست. در برخورد با عامل بیماری زا (میکروب یا هر گونه استرس) این نیروی حیاتی به گونه ای تقویت می شود تا بر غلبه بر بیماری بتواند سلامت را بازگرداند. در بیماری های مزمن مانند کمردرد (که به راحتی و به خودی خود خوب نمی شوند) این نیروی حیاتی نمی تواند خود را به سطح نیروی بیماری زا برساند و در نتیجه بر آن غلبه نمی کند و تنها باعث بروز یک سری واکنش ها در بدن می شود که ما آنها را علایم بیماری تلقی می کنیم.

    Bay Leaf Beauty

    به عبارت دیگر علایم بیماری و آلام ناشی از آن چیزی نیست جز واکنش های بدن برای غلبه بر بیماری که در صورت غلبه نکردن بر بیماری به صورت دائم باقی می مانند. عطسه، آبریزی بینی، اسهال، سرفه و… واکنش های بدن است برای دفع عامل بیماری زا. آن کشیدن، بیقراری، تمیزکردن وسواس گونه و… تماماً رفتارهایی است که وجود فرد با هدف رهایی از بیماری انجام می دهد.. اما به علت پایین تر بودن سطح توان فرد (نیروی حیاتی) این حالات تنها باعث رنج بیمار می شوند بی آنکه در بهبودی نقشی داشته باشند. داروی هومیوپاتی در واقع با ایجاد بیماری درست مشابه بیماری طبیعی فرد نیروی حیاتی را تحریک و افزایش می دهد (که این امر به صورت یک تشدید بیماری گذرا و کوتاه مدت خود را نشان می دهد) و بعد در مدت بسیار کوتاهی به علت مصنوعی و گذرا بودن بیماری دارویی (هومیوپاتی) نیروی حیاتی می تواند بر بیماری واقعی غلبه کند.

    در عمل با یک بیماری گذرا و کاملاً کنترل شده سیستم ایمنی بدن تقویت شده و بر بیماری غلبه می کند. این پدیده تشدید را می توان با واکنش های گذرا بعد از واکسیناسیون مقایسه نمود (تب و بیحالی …) که در اکثر موارد به قدری کوتاه و خفیف است که بیمار متوجه آن نمی شود.

    از نظر هومیوپاتی در یک بدن فقط یک بیماری ایجاد می شود: سردرد، کمردرد، عصبانی شدن، بی خوابی، عرق زیاد کف دست و.. در یک بیمار تنها علایم یک بیماری هستند و (نه آنچنان که پزشکی کلاسیک به آن اعتقاد دارد)، مثلاً ۵ بیماری مختلف در یک نفر که تمامی این حالات باید با یک دارو حل شوند. در عمل هم می بینیم که معمولاً تمامی عوارض اصلی بیماری با همدیگر (از لحاظ زمانی) و به دنبال استرس یا اتفاق روحی یا جسمی حادث شده است. جالب اینکه با درمان صحیح هومیوپاتی نیز تمامی این ناراحتیها با هم از بین می روند که این خود گواه به هم پیوستگی این مشکلات است. جدا نمودن علایم بیماری ها و محدود کردن آنها با نام هایی چون میگرن، زخم معده،  افسردگی، درد سیاتیک و کمر درد… جز گم شدن راه اصلی درمان اثری ندارد. علایم بیماری ها و آنچه بیمار از آن شکایت می کند آن چیزی است که باید به آن توجه کافی نمود.

      در هومیوپاتی هر بیمار همچون یک معماست که باید با دقت و با توجه کامل به گزارش بیماری تشخیص داده شود. اگر بیماری را در یک فرد به یک گاوصندوق تشبیه کنیم و رسیدن به سلامتی همانا باز کردن این گاوصندوق باشد دو راه برای باز کردن آن پیش روست. اول استفاده از مواد منفجره (داروهای شیمیایی) که حتی اگر با دقت تمام و به مقدار مناسب استفاده شود و باز اگر فرض کنیم که بتواند در گاو صندوق را باز کند (که عملاً کمتر تمامی این موارد در یک بیمار اجرا می شود) در آن صورت بعید نیست که از محتویات داخل آن نیز چیزی نماند و یا آسیب زیادی ببیند چرا که یک انفجار را نمی توان بدرستی کنترل نمود و واضح است که در این حال از خود گاو صندوق هم چیزی باقی نمی ماند که بتوان از آن استفاده نمود.

    داروهای شیمیایی از نظر شناخت عوارضشان کاملاً ناقص هستند یعنی بسیاری از عوارض آنها ناشناخته می ماند و در عمل زمانی که احساس شود مزیت دارو به عوارض آن برتری دارد تجویز می شود و با شناخت بیشتر از عوارض آنها ممکن است به ناگاه استفاده از آنها ممنوع شود. (مانند داروی دیکلوفناک که مدتی است عوارض دارو تشخیص داده شده بی آنکه کسی جوابگوی خیلی بیمارانی باشد که در سالیان قبل از آن استفاده نموده اند).

    راه دوم پیدا کردن رمز آن گاوصندوق است (هومیوپاتی) به گونه ای که با دقت و ممارست می توان یکایک اعداد رمز آن را یافت و در این حال درب آن به آسانی و بدون ایجاد عوارض باز می شود. علایم مختلفی که یک بیمار می گوید در حقیقت رمزهای این صندوق هستند که به زبان بی زبانی راه سلامتی را به ما نشان می دهند. هیچ یک از مشکلاتی که توسط بیمار عنوان می شود از نظر پزشک هومیوپات بی ارزش نیستند بلکه وی با کنار هم قراردادن این علایم یا به زعم پزشکی کلاسیک امراض مختلف و ظاهراً بی ربط به تصویر کاملی از بیماری می رسد و سپس با انتخاب داروی هومیوپاتی (که بیشترین پوشش را از نظر شباهت علایم داراست) به آسانی شفا را به بیمار باز می گرداند.

    در این زمینه بخوانید…

    • درمان کمردرد با داروهای هومیوپاتی

    • درمان کمردرد به کمک هومیوپاتی

     منبع : کتاب درمان آسان کمردرد

     

    دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
    آدرس : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، مجتمع پزشکی قصر، طبقه زیرزمین

    مطالب مرتبط :

    آسیب نخاع

    نخاع ستونی متشکل از رشته ها و سلول های عصبی فراوان است که درون لوله ای استخوانی به نام ستون فقرات قرار گرفته است. به هر علتی که این لوله استخوانی تنگ شود میتواند نخاع را تحت فشار قرار دهد. وقتی این تنگی در ستون مهره گردنی ایجاد شود آن را تنگی کانال نخاعی گردنی میگویند. در مواردی که شدت علائم بیمار زیاد بوده و یا مشکلات ... مطلب کامل

    علل و علائم تنگی کانال نخاع

    تنگی کانال نخاعی در حقیقت اصطلاحیست که برای بیان باریک شدن بخش تحتانی مسیر عبور نخاع ( کانال نخاعی ) در ستون فقرات بکار می رود . این تنگی می تواند نسبی و یا کامل باشد . گر چه مواردی از تنگی کانال نخاعی از بدو تولد وجود دارند ، اما اغلب مبتلایان در سنین بالای پنجاه سال هستند و بر اثر تغییرات دژنراتیو و پیر شدن ستون ... مطلب کامل

    ستون فقرات

    در صورتی‌ که‌ نیروهای‌ غیرطبیعی‌ به پشت‌ یا گردن‌ وارد شده‌ باشند (به‌ خصوص‌ اگر مصدوم‌ از اختلال‌ حس‌ یا حرکت‌شاکی‌ باشد)، همواره‌ به‌ آسیب‌ ستون‌ فقرات‌ مشکوک‌ شوید. اگر در حادثه‌ موردنظر،مصدوم‌ شدیداً به‌ جلو و عقب‌ خم‌ شده‌ یا ستون‌ فقرات‌ دچار پیچش‌ شده‌ است‌، باید فرض‌ کنید که‌ او مبتلا به‌ آسیب‌ ستون‌ فقرات‌ است‌. خصوصاً باید دقت‌ کنید که همواره‌ از حرکت‌ دادن‌ غیرضروری‌ ... مطلب کامل

    آناتومی زانو – بورس ها

    بورس ها کیسه های بافتی نازکی هستند که لایه ای از سلول های سینوویال سطح داخلی آنها را فرش کرده است. این کیسه ها شبیه یک کیسه نازک پلاستیکی (کیسه فریزر) هستند که در آنها بسته بوده و مقدار کمی مایع لغزنده در درون آن وجود دارد. در این حال دو سطح رویی و زیرین آن مانند دو سطح کیسه پلاستیکی میتوانند به راحتی روی هم بلغزند ... مطلب کامل

    تعویض مفصل زانو

    در مواقعی که به علت آسیب های زانو این مفصل تخریب شده است، دردهای شدیدی در آن ایجاد میشود که ممکن است فرد را حتی از فعالیت های ساده ای نظیر بالا رفتن از پله و یا راه رفتن دور کند. درد حتی ممکن است در هنگام نشستن و خوابیدن هم وجود داشته باشد. اگر استفاده از دارو، تغییر سطح فعالیت های روزمره زندگی و استفاده از عصا ... مطلب کامل

    آشتایی با رباط صلیبی زانو

    رباط صلیبی قدامی زانو یکی از چهار رباط مهم برای پایداری زانو و حرکت مناسب آن است  رباط صلیبی قدامی به شکل ذوزنقه‌ای در میان مفصل زانو انتهای استخوان ران را به استخوان درشت نی متصل می‌کند؛ این رباط از لغزیدن استخوان درشت‌نی (تیبیا) در جلوی استخوان ران جلوگیری می‌کند، و نیز پایداری چرخشی زانو را باعث می‌شود.... مطلب کامل

    تاثیر تغذیه بر درد زانو

    تاثیر تغذیه بر درد زانو درد زانو یکی از دردهای آشنایی است که این روزها پیر و جوان ندارد و تقریبا بسیاری از مردم و در گروه‌های مختلف سنی با آن درگیر هستند. درد زانو دارای انواع و علل مختلفی است که ما در اینجا بیشتر به درد زانو در جوانان و علل ایجاد آن می‌پردازیم.▪ ‌زانو دردهابراساس علل ایجادشان به چند گروه ... مطلب کامل

    علت پارگی منسیک مفصل زانو

    پارگی ناگهانی منیسک معمولا در حین ورزش ایجاد میشود. حرکاتی مانند چرخش تنه روی زانوی خم شده که موجب میشود ران روی ساق بچرخد و یا تکل خوردن در حین فوتبال میتواند موجب این پارگی شود. وقتی که فرد روی یک زانوی خم شده ایستاده و پای دیگرش بر روی زمین نیست و در همین حال کل تنه و ران خود را بر روی درشت ... مطلب کامل

    انواع رباط زانو

    رباط  : رباط ها نوارهای بافتی بسیار محکمی هستند که دو سر آنها به استخوان های دو طرف مفصل متصل میشود و وظیفه آنها اینست که از یک طرف دو استخوان تشکیل دهنده مفصل را در کنار هم نگه داشته و اجازه نمیدهد که از هم دور شوند و از طرف دیگر به استخوان های تشکیل دهنده مفصل اجازه میدهد تا فقط در جهات خاصی روی هم ... مطلب کامل

    درمان تنگی کانال نخاعی

    اکثریت این بیماران را می توان با درمان های فیزیکی و غیر جراحی مانند فیزیوتراپی و لیزر تراپی درمان نمود. داروهای ضدالتهابی نیز در جهت کاهش درد و التهاب مفید هستند و تنها جراحی در بیمارانی صورت می گیرد که به درمان های دوره ای فیزیوتراپی و توانبخشی جواب ندهند و یا علائم حسی و حرکتی شدید و موضعی داشته باشند. از نظر پیش آگهی در اکثر ... مطلب کامل

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

  • برچسب ها

    دیسک کمر ، دیسک گردن، گردن درد
  • تمام حقوق این سایت برای © 2024 دکتر علی فرخانی. محفوظ است.