کمردرد کودکان

ب

چاپ

قبلا تصور می شد که کمر درد در کودکان شایع نیست و در صورت وجود نشانه مشکل خطر ناکی است. اما تحقیقات اخیر نشان داده که درصد بالائی ازکودکان دچار کمردرد می شوند. هرچه سن بالاتر می رود احتمال ابتلا به کمردرد بیشتر می شود. در نوجوانان شیوع کمردرد بیشتر می شود. در دختر ها و کودکانی که والدین انها به کمردرد مبتلا می باشند، قوس کمر بیش از حد دارند،سابقه ضربه به کمر داشته یا فعالیت زیادی دارند یا در مسابقات رقابتی شرکت می کنند، خطر ابتلا به کمردرد بیشتر است. وضعیت نشستن یکی از مهمترین عوامل تشدید کننده کمردرد است. ارتباط بین وزن کوله پشتی و کمردرد در دست تحقیق است اما توصیه می شود وزن کوله پشتی کودک بیش از ۱۰ درصد وزن نباشد.

بطور کلی ،کمردرد در کودکان باید  بطور جدی بررسی گردد  در مواردی که کمردرد طول بکشد،  همراه تب ، کاهش وزن، خشکی صبحگاهی باشد یا درد در شبها بدتر شود ،همراه اختلال در ادرار کردن باشد، به سمت پاها تیر بکشد، باعث اختلال در راه رفتن شود، بررسی توسط پزشک ضروری است. گودی کمر در کودکان نیاز به معاینه و بررسی دارد. زیاد بودن گودی کمر می تواند بعلت ضعف عضلانی یا لیز خوردگی مهره ها و یا اشکالات ساختمانی ستون فقرات باشد.

علل ساده تر آن مثل نرمی مفصل بسیار شایع می باشد. اگر گودی کمر همراه با درد باشد نیاز به بررسی بیشتر دارد. معمولا ابتدا از بیمار معاینه به عمل می آید و اگر بیمار مشکلی در معاینه ندارد اقدام دیگری لازم نیست اما اگر بیمار در معاینه مشکلی داشت بر اساس مشکل بیمار ، اقدامات تشخیصی بیشتر انجام می شود.

بررسی کمردرد در کودکان مانند بالغین شامل شرح حال و معاینه دقیق است. در مواردی که پزشک تشخیص دهد از تستهائی مثل عکس ساده، سی تی اسکن، اسکن استخوانی، نوار عصب و عضله و آزمایش خون برای تشخیص دقیق استفاده می کند.

منبع : رهاب

 

دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
آدرس : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، مجتمع پزشکی قصر، طبقه زیرزمین