روماتیسم مفصلی و تغذیه

ههه

چاپ

 

روماتیسم مفصلی بیماریی است که سبب درگیری مفاصل می شود. این بیماری منجر به بروز سفتی و درد و تورم مفاصل می شود. اگر یک زانو یا دست مبتلا به این بیماری شود سایر مفاصل نیز درگیر خواهند شد.

روماتیسم مفصلی معمولاً بیش از یک مفصل را درگیر کرده و هر مفصلی را دچار می کند. بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی معمولاً احساس خستگی داشته و گاهی اوقات دچار تب می شوند.

بعضی از افراد فقط برای چند ماه یا یک سال یا نهایتاً دو سال مبتلا به روماتیسم مفصلی  بوده و بعد از طی این دوره بدون ایجاد هیچگونه ضایعه ای، بیماری رفع می شود.

بعضی دیگر نیز گاهگاهی دچار علائم بوده و گاهی بهبود می یابند. در بعضی افراد نیز ممکن است روماتیسم مفصلی بسیار شدید بوده و برای سال ها یا تمام عمر باقی بماند. این فرم روماتیسم مفصلی منجر به بروز صدمات شدید به مفاصل می شود

روماتیسم مفصلی پیشرونده که بخصوص مفاصل را هدف قرار می‌دهد، بتدریج سبب تخریب، التهاب، درد و تورم مفاصل می‌شود. رعایت یک رژیم غذایی صحیح می‌تواند به مراتب دردهای مزمن بیماران  مبتلا به روماتیسم مفصلی را کاهش دهد و کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشد.

رفع روماتیسم مفصلی با رژیم غذایی

 رفع روماتیسم مفصلی با روغن های گیاهی

روغن‌های گیاهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ اثرات ضد التهابی مستقیمی روی مفاصل دارند و درد و تورم مفاصل را در بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی کاهش می‌دهند.

اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی و دانه‌های خوراکی مانند بذر کتان، گندم و لوبیای سویا وجود دارد، باید روزانه به مقدار کافی مصرف شوند.

همچنین روغن زیتون، روغن کانولا و روغن هسته انگور هم ازجمله روغن‌های غنی از اسید چرب امگا ۳ هستند.

گرچه توصیه بر این است که همیشه از غذاهای طبیعی استفاده شود، اما کپسول‌های امگا ۳ نیز با داشتن مقادیر فراوانی از این نوع ترکیبات اگر به میزان روزانه یک عدد مصرف شوند، می‌توانند اثرات بسیار مفیدی را ظرف چند‌ماه روی مفاصل فردمبتلا به روماتیسم مفصلی داشته باشند.

 رفع روماتیسم مفصلی با انواع ویتامین ها

1

ویتامین‌ها را باید بیشتر از اینها جدی گرفت. مصرف ترکیبات حاوی ویتامین۶B و۱۲B رشد ضایعات استئوآرتریت را متوقف می‌کند و زمینه بهبودی غضروف مفاصل را فراهم می‌آورد.

همچنین دوزهای درمانی ویتامین‌هایی ازجمله ویتامین C و E، بتاکاروتن و سلنیم توانسته در درمان روماتیسم مفصلی بخصوص در خانم‌های مسن بسیار موثر باشد. باید روزانه هرچند نوبت از مواد غذایی حاوی ترکیبات گفته شده بهره کافی را برد.

در این میان محصولات لبنی، سبزیجات ‌ بویژه اسفناج، هویج و گوجه‌فرنگی جگر، دل، قلوه، گوشت قرمز گوساله و گوسفند، روغن‌ ماهی یا خود ماهی، از جمله منابع غنی از ویتامین‌های C،۶ B،۱۲Bو E هستند.

  • خواننده گرامی :

پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “روماتیسم مفصلی” مطالعه فرمایید

  • روماتیسم مفصلی چیست

  • لیزرتراپی روماتیسم مفصلی

  • روماتیسم مفصلی مچ پا

 

دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
آدرس : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، مجتمع پزشکی قصر، طبقه زیرزمین