سکته مغزی و علل آن

10003-300x200

چاپ

سکته مغزی هنگامی رخ می‌دهد که جریان خون به مغز دچار اختلال شود.بسیاری تصور می‌کنند این بیماری فقط سراغ افراد سالخورده می‌رود، اما بهتر است بدانیم که امروزه قریب به ۱۵ درصد مبتلایان به سکته مغزی، کمتر از ۵۰ سال دارند

انواع سکته مغزی

دو نوع سکته مغزی اصلی وجود دارد و این دو نوع، هر کدام به روش های خاص خود درمان می شوند.

 سکته مغزی ایسکمی

 علت این نوع سکته، ایجاد لخته خونی در رگ است که مانع عبور خون به سمت مغز می شود. این سکته بیشتر شایع است.

  سکته مغزی خونی

  علت این نوع سکته، پاره شدن رگ خونی در مغز و خونریزی داخل مغز است که به سختی بند می آید. این نوع سکته کمتر شایع است

یک نوع هم به نام سکته مغزی کوچک وجود دارد که در حقیقت یک سکته ایسکمی گذراست، یعنی به طور موقت جریان خون بخشی از مغز دچار اختلال می شود و باعث بروز علائمی شبیه به سکته مغزی واقعی می گردد. هنگامی که خون دوباره به جریان بیفتد، این علائم ناپدید می شوند.این سکته یک علامت هشداردهنده ای است که نشان می دهد سکته مغزی به زودی اتفاق می افتد و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

 علل سکته مغزی

یکی از علل شایع، آترواسکلروز (سخت شدن شریان ها) می باشد. پلاک های ساخته شده از چربی، کلسترول، کلسیم و دیگر مواد در شریان ها، باعث تنگ شدن رگ خونی می شوند. یک لخته خونی ممکن است در این راه باریک بماند و باعث سکته مغزی ایسکمی شود. سکته مغزی خونی هم در اثر فشار خون بالای کنترل نشده بوجود می آید.

مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی افتخار دارد که با استفاده از پیشرفته ترین دستگاه های تحریک مغناطیسی مغز( TMS ) تا کنون درمان های موفقی را در اختیار کلیه بیماران عزیز از جمله توانبخشی بیماران سکته مغزی قرار داده است.

منبع : همشهری آنلاین     سیمرغ     بیتوته

 

دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
آدرس : اصفهان، خیابان شمس آبادی، چهارراه قصر، روبروی بانک ملت، مجتمع پزشکی قصر، طبقه زیرزمین